mangel på inspirasjon og motivasjon til å leve

Idag tar jeg en Sophie Elise, og klager litt på livet. (ikke noe slemt om Sophie Elise, jeg digger henne, og syns hun skriver godt) For den siste uken har jeg mistet motivasjon og inspirasjon til å leve. Det høres nok verre ut enn det er. Men jeg kan vel ikke være den eneste som har tenkt «hva er vitsen?» minst en gang i løpet av livet?

Processed with VSCO with a6 preset

Livet går opp og ned, det er sikkert og visst. Den ene dagen kan være den beste i ditt liv, men imorgen kan bli den verste. En vet aldri, og det for meg som en kontrollfreak, er til tider(alltid) sykt irriterende og demotiverende.

Skolen er i gang, og jeg merker at skole er noe jeg ikke er spesielt flink til. Karakterer er over middels og fraværet er under middels. Men så fort skolen starter, blir jeg like deppa hver gang. I år slo pendling meg midt i trynet. Den psykiske formen synker til bunn, og skuldrene er aldri senket lenger. Jeg trives best når jeg kan styre hverdagen min selv.

Men så heldig er jeg ikke. Det er det få på min alder som er, og godt er vel det. Skole og utdanning er viktig, men av og til føler jeg skole blir litt dratt ut og tungt. For hvorfor starte på skolen 8 og slutte 4? Det er 8 timer det. For meg er det 12, som reiser halv 6 og kommer hjem samme tid på kvelden. Hvorfor flytter jeg ikke, spør du. Tro meg, jeg kunne ønske jeg hadde maktet det, men jeg har virkelig ikke troen på meg selv til det.

Sitte alene på et trangt rom uten lys, fordi du må spare strøm, og spise brødskive hele uka, er ikke for alle. Og det skal respekteres, for i mine øyne er det ingenting viktigere enn psykisk helse. Vi er kanskje ikke alle sterke nok til å flytte ut, men tør du å innrømme det, er du mye modigere enn du tror.

Til tross for hvor mye negativt jeg har ristet av meg nå, så vet jeg at så fort jeg kommer ordentlig i gang igjen, skal ting gå fint. Kanskje ikke helt topp, men det må en bare tåle. Bit tennene sammen og fullfør skolen, så fikser ting seg, selv om du ikke tror det nå.

Ønsker alle en god helg!

6 Comments

 1. Tonje 20. august 2016

  Kjenner meg veldig igjen det du skriver her! Nå vet jeg ikke hvilken linje du går, men selv gikk jeg studiespesialiserende. Stod opp halv 6 hver morgen og var hjemme igjen et sted mellom 18 og 23 stort sett. Siste året var det skikkelig ille og jeg var fristet til å droppe ut, men klarte (med hjelp fra venner og rådgiver) å kjempe meg igjennom den siste biten! Det er 4 år siden nå. I dag er jeg veldig glad for at jeg kom meg igjennom det! Tips fra meg er å lage en liste med positive ting, og ting du ser frem til. Det kan være hva som helst, realistisk som urealistisk. Stå på videre : )

  Svar
  • Ola G. Snippen 20. august 2016

   Uff, det er ikke lett. Jeg går Interør- og utstillingsdesign, og linjen er det ikke noe problem med, er veldig spennende. Syns dog skolen ofte drar seg ut en del lenger enn nødvendig! Så fint å høre at det er lys i enden av tunnelen. Og takk for kjempegodt tips og ikke minst fin kommentar 🙂

   Svar
 2. Hanne Presthaug 21. august 2016

  Wow, jeg ble helt oppslukt i bloggen din! Herlighet så utrolig fin!

  Svar
  • Ola G. Snippen 21. august 2016

   Åh, så hyggelig å høre! Takk for kjempefin tilbakemelding, blir så glad 😀

   Svar
 3. Benedikte 29. august 2016

  Du skriver så bra, og det er ikke uten grunn for at jeg har ville framsnakke bloggen din. Du virker som en så utrolig fin person. Jeg liker å titte innom bloggen din i bland. Jeg vet alt om å være middels god på skolen, men selv vi uten topp karakterer klarer oss 🙂 vi må kanskje bare få sjangsen til å vise oss fram, og la karakterer være karakterer.

  Svar
  • Ola G. Snippen 29. august 2016

   Så utrolig hyggelig å høre! Tusen takk, blir litt tom for ord. Det betyr mer enn du aner 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *