Sylvi Listhaug er rasist

Selv om jeg ikke har problemer med å fortelle venner og familie hva jeg kommer til å stemme dette valget, og ikke er redd for å diskutere politikk, er jeg ikke veldig fan av å ytre meg om dette på internett. Likevel velger jeg å gjøre dette idag. Ikke fordi jeg føler dette er noe veldig viktig jeg må få frem, men rett og slett fordi jeg er ganske lei.

PS: jeg har på ingen måte peiling på alt av politikk, og dette er bare ut ifra hva jeg kan, har hørt, lest meg opp på og erfart selv. setter til tider ting litt på spissen også.

Greia er nemlig det at jeg syns politikk har blitt for «politisk korrekt» og til tider utrolig barnslig. Politikere snakker ikke lenger om sakene de brenner for, men hvem de vil alliere seg med på stortinget og henger ut andre politikere de er uenige med. Sylvi Listhaug har blitt(blir?) hatet, folk har stilt seg utenfor kontoret hennes og skreket av full hals. Hvorfor? Det lurer jeg også på. Utrolig barnslig, er det slik verden skal bli et bedre sted?

Innvandring har hatt det store fokus de siste årene. Og fy søren, som Sylvi Listhaug har fått gjennomgå. «Alle» hater henne. Bare fordi hun vil stramme opp grensene og reglene for hvem som får komme inn i landet og oppholde seg her. Er det noe feil i dette? Ja, tydeligvis, for rasist har blitt et ord folk slenger om seg. Vil du ikke ha innvandrere hit, er du rasist. Vil du styrke ditt eget land, kultur og velferd før du kan sørge for å gi andre den beste hjelpen som de trenger og fortjener, er du rasist. Sylvi Listhaug er rasist. 

Jeg vet ikke om Sylvi Listhaug er rasist, det får du spørre henne om selv. Men jeg er ikke. Jeg er bare enig i at det burde strammes opp på og settes tydligere grenser, og tenke langsiktig i forhold til å hjelpe andre der det trengs.

På valgdebatt vi hadde på skolen med ungdomspolitikere fra de forskjellige partiene var FrP de eneste som ble buet på. Hvorfor? Fordi de andre politikerne brukte Sylvi Listhaug mot dem. Alle i salen klappet, fordi alle i salen hater Sylvi Listhaug. Men også fordi han som representerte FrP var kvalm. Han hadde ikke noe sjarm for å si det slik. Og det er synd.

Fordi jeg er (ut ifra det jeg har hørt) enig med FrP når det kommer til innvandrings- og integreringspoltikken deres. Men det jeg tror, og håper, er grunnen til at ikke så mange andre er enige i den, er at det blir lagt fram av uhyggelige, markante og litt småfrekke politikere. Det er ikke politisk korrekt å være tydeligere og mer bestemt på hvem som får bli i dette landet. Vi skal bare slippe inn alt og alle, for ellers er vi rasister.

Har vi noe ansvar om å hjelpe? Nei, tror faktisk ikke det. Vi har (som jeg vet) hverken signert, sagt eller bestemt at vi skal hjelpe alle verdens folk i nød. Likevel gjør vi det, og det er bra, selvfølgelig syns jeg vi skal hjelpe. For alle burde ha det så godt som mulig, og det har vi mulighet til å prøve å bidra med.

Nordmenn er bare så naive. Tør ikke å stoppe opp og se oss rundt i frykt for at vi skal bli kalt rasister. For bare man vil ha en med mørk hud ut av landet, er man rasist. Vil man ha en mørk mann som har kommet hit ulovlig, voldtatt og ikke bidrar, ut av landet, er man rasist.

Dette handler ikke om fremmedfrykt, for jeg kunne ikke brydd meg mindre om hvordan noen ser ut. Det jeg bryr meg om er at vi skal ta rasjonelle valg, hjelpe på den beste måten mulig og sørge for at vi selv også kan leve det gode liv de før oss har jobbet hardt for å få til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *